Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Працівники АРМА оглянули арештований актив у звільненому від окупації Куп’янську

01-12-2022

Під час повномасштабної війни значна кількість активів арештовується на територіях, які перебувають у безпосередній близькості від воєнних дій або знаходились/знаходяться під окупацією ворога. Передача таких активів в управління АРМА передбачає обов’язковий огляд майна як один із перших та необхідних заходів управління.

Частина майна, яке передано Нацагентству, знаходиться на території Харківщини. Цей регіон, за відкритими даними, посідає друге місце серед областей, що найбільше постраждали від війни, тож ця обставина суттєво ускладнює та іноді унеможливлює огляд арештованих активів з подальшою передачею їх управителям.  

Попри це, працівники Північно-східного МТУ АРМА (м. Харків) продовжують оглядати активи, в тому  числі в зоні активних бойових дій, яка постійно перебуває під обстрілами російської артилерії.

Так, 29.11.2022 проведено огляд арештованого майна ПрАТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат», котрий розташовано в нещодавно звільненому від тимчасової окупації Куп’янську Харківської області.

Актив є одним із найстаріших підприємств молочної промисловості України, який засновано в 1957 році. Основним видом діяльності є виготовлення згущеного молока та інших видів молочної продукції. Асортимент молочної продукції ПрАТ «Куп’янський молочноконсервний комбінат»: згущене молоко, масло, молоко та кисломолочна продукція, сир тощо.

Під час огляду підприємства працівники АРМА виявили певні руйнування, спричинені влучанням російських ракет. Наразі виробництво тимчасово зупинено. Водночас АРМА, незважаючи на явну небезпеку для своїх працівників, продовжить здійснювати заходи з управління активом для збереження його економічної вартості та наповнення бюджету країни в умовах війни. Після огляду майна, збору й аналізу необхідної інформації, ключове завдання полягатиме у пошуку управителя, який зможе відновити роботу підприємства у вкрай складних економічних та безпекових умовах.