Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представники АРМА взяли участь у ІV Судовому форумі

14-05-2021

Сьогодні представники АРМА взяли участь у роботі ІV Судового форуму, організованого Асоціацією адвокатів України.

Під час сесії «Судовий резонанс – супровід гучних та складних справ (суддівське ложе)» заступник Голови АРМА Володимир Павленко розповів про особливості судових справ, де  АРМА є третьою стороною.

Під час свого виступу він навів приклад історії з так званою «землею Ашану». На його думку, ця справа містить виключно правову проблему – чи має право АРМА обирати спосіб управління активом, у тому числі шляхом реалізації на торгах. «Єдина мета АРМА у цій справі – це захистити свої дискреційні повноваження з визначення шляху управління: передавати актив управителю за договором або продавати на торгах до остаточного рішення суду», –  наголосив Володимир Павленко та додав, що переважний спосіб управління активами закордоном – це продаж, у тому числі до фінального вироку суду.

Розповідаючи про судову справу двох ТЕЦ на Львівщині, Володимир Павленко звернув увагу на те, що АРМА не є учасником судового провадження і не може вплинути на забезпечення комплексного арешту активу, що часто призводить до передачі Агентству лише частини активу, яким неможливо ефективно управляти. Спікер також зазначив, що управителя для стратегічних активів має призначати уряд, оскільки існуюча процедура конкурсного відбору приватних компаній не здатна гарантувати надійного управителя для активу та запобігти ризику виникнення надзвичайних ситуацій.

У ході бутик-конференції «Кримінальна юстиція - майданчик вирішення комерційних спорів» заступник Голови АРМА Філіп Пронін, виступаючи перед учасниками Форуму, розповів про роль АРМА у кримінальному процесі. Зокрема, представник Агентства поділився інформацією щодо механізмів співпраці Агентства з правоохоронними органами, взаємодії з банківськими установами, міжнародними юрискидціями в контексті розшуку активів.

Крім того, Філіп Пронін проаналізував діючу модель управління арештованими активами та дії АРМА з арештованими активами після вироку суду.  

IV Судовий форум – наймасштабніший юридичний захід 2021, організований Асоціацією адвокатів України, який сприяє public discussion сучасного стану та перспектив судової системи України.