Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Представники Національного агентства взяли участь у роботі ІІ Форуму з розшуку активів

22-05-2018

Представники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів взяли участь у роботі ІІ Форуму з розшуку активів, який проходив 18 травня у Києві.

У ході панельної дискусії на тему: «Ukrainian cases: знайти - ще не означає повернути» виступив голова Національного агентства Антон Янчук, який розповів учасникам Форуму про діяльність відомства, поінформував про нагальний стан справ у сфері виявлення та розшуку активів, повернення активів.

На його думку важливо розмежовувати зміст поняття «розшук» і «повернення» активів, оскільки ця діяльність є досить взаємопов’язаною і залежна одна від одної, проте вони різні змістовно, і абсолютно різні по складу безпосередніх учасників. Також Голова Національного агентства розповів про механізми співпраці агентства з правоохоронними органами, міжнародними юрисдикціями в контексті розшуку та арешту активів, а також про розроблені агентством ініціативи з метою вдосконалення законодавства у цій сфері.

Позитивно оцінили роботу Національного агентства і представники Національного антикорупційного бюро України. Зокрема, детектив НАБУ Богдан Мірко підкреслив, що взаємодія Національного агентства і відповідних правоохоронних органів у сфері розшуку активів показала позитивні результати. Суттєво скорочуються терміни отримання інформації від різних відомств, включаючи і міжнародні. «Завдяки співпраці АРМА з міжнародними інституціями нам вдалося не раз знаходити активи підозрюваного за кордоном» –  відзначив представник НАБУ.

Також представники Національного агентства взяли участь в панельних дискусіях, у ході яких обговорили питання транскордонного розшуку активів, IT-forensic і кібербезпеки.

У роботі Форуму взяли участь представники органів державної влади, судової системи, бізнесу та міжнародні експерти.

 

Форум з розшуку активів було організовано газетою «Юридична Практика» за сприяння Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.