Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Продовжено аналіз ринку у сфері авіаційної діяльності

29-08-2018

Як повідомлялось раніше, 09.08.2018 Національним агентством розпочато аналіз ринку у сфері авіаційної діяльності з метою вивчення пропозицій щодо потенційних шляхів управління активами Міжнародного аеропорту «Одеса» на умовах ефективності, збереження та збільшення їх вартості, а також визначення кола осіб, які мають намір стати управителями цих арештованих активів.

Відповідне оголошення та запрошення до співпраці розміщене на веб-сайті Національного агентства та доступне за посиланням: https://arma.gov.ua/news/typical/zaproshennya-do-spivpratsi-schodo-upravlinnya-aktivami-u-sferi-aviatsiynoi-diyalnosti.

Нагадаємо, зазначені активи були передані в управління Національному агентству ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва від 29.03.2018 у справі № 760/7819/18 (http://reyestr.court.gov.ua/Review/73531629).

З метою забезпечення оперативної передачі зазначених арештованих активів в управління, відповідний аналіз ринку та потенційних шляхів управління ними планувалось завершити 05.09.2018, після чого перейти до безпосереднього конкурсного відбору управителя вказаними активами.

Натомість, ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 14.08.2018 у справі № 826/12319/18 встановлено певні заборони, які перешкоджають передачі вказаних арештованих активів Міжнародного аеропорту «Одеса» в управління майбутньому управителеві. На переконання Національного агентства, адміністративним судом у даній ухвалі встановлено такі умови передачі активів в управління, які виконати з юридичної точки зору неможливо. За таких обставин, Національне агентство 23.08.2018 звернулося до Київського апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати зазначену ухвалу адміністративного суду першої інстанції.

З метою попередження створення для потенційних управителів штучних перешкод у наданні пропозицій щодо можливих шляхів управління активами Міжнародного аеропорту «Одеса», строки відповідного аналізу ринку та прийняття таких пропозицій було продовжено на 20 робочих днів, починаючи з дня набрання законної сили рішенням Київського апеляційного адміністративного суду, винесеним за результатами розгляду апеляційної скарги Національного агентства на зазначену ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва.