Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи громадянина рф, який займав посаду у терористичній «ЛНР»

22-05-2023

АРМА отримало та опрацювало запит від правоохоронного органу щодо виявлення та розшуку активів громадянина рф, який обіймав посаду в так званій «ЛНР» та керував фінансовою і господарською діяльністю терористичної організації.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин рф, перебуваючи на керівній посаді так званої «Ради Міністрів ЛНР», забезпечуючи реалізацію завдань політичного блоку псевдореспубліки.

В рамках опрацювання запиту працівниками АРМА за допомогою інструментів OSINT виявлено інформацію про активи фігуранта кримінального провадження, які знаходяться на території Чорногорії.

АРМА у взаємодії з CARIN та Europol звернулось до компетентного органу Чорногорії та за допомогою захищених каналів SIENA (Мережевий додаток безпечного обміну інформацією) отримало інформацію про наявність активів у фігуранта кримінального провадження.

Було встановлено, що зазначений фігурант має у власності житлову та нежитлову нерухомість
у Чорногорії, що підтвердило відомості, які було виявлено працівниками АРМА за допомогою інструментів OSINT.

Отримані дані направлено до правоохоронного органу, що ініціював запит, для вжиття заходів та здійснення відповідних слідчих дій з метою накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації.