Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи колаборанта з окупованої Херсонщини

27-03-2023

Фахівцями АРМА розшукано активи, що належать екс-нардепу,  який зрадив Присязі та національним інтересам України, перейшовши на сторону агресора.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній депутат, член забороненої в Україні політичної партії, з 2014 року по теперішній час бере активну участь та допомагає окупаційній владі у формуванні незаконно створеного суб’єкта рф, так званої «Херсонської народної республіки».

При цьому для фінансування своєї злочинної діяльності екс-посадовець використовує кошти, отриманні від діяльності легальних суб’єктів господарювання на території Херсонської, Житомирської та інших областей України.

В ході проведення заходів з розшуку виявлено активи, що належать фігуранту кримінального провадження та афілійованим особам, які є фігурантами  кримінального провадження та залучені до злочинної діяльності.

Зокрема, розшукано елітну нерухомість території України та елітні  транспортні засоби, корпоративні права та інші бізнес-активи за кордоном.

З’ясувалося, що наближені до колаборанта особи  причетні до діяльності  у будівельній сфері, а також до незаконного видобування корисних копалин на території  Житомирської області, а відповідне підприємство є фігурантом низки інших кримінальних проваджень.