Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи осіб, які організували катівні на тимчасово окупованих територіях України

10-02-2023

За численними даними правоохоронних органів, українських та міжнародних правозахисних організацій, російські війська та окупаційна адміністрація масово переслідують, зокрема, цивільне населення на тимчасово окупованих територіях України. Для фізичних розправ, насильницьких допитів і катувань українських громадян окупанти створили мережу катівень в усіх захоплених регіонах.

Після деокупації територій сили безпеки та правопорядку виявляють десятки осередків таких мереж та розслідують злочини росіян і колаборантів. У межах порушених кримінальних проваджень АРМА надає правоохоронцям допомогу у сфері розшуку активів осіб, причетних до вказаних злочинів.

Так, за запитом органу досудового розслідування, фахівцями АРМА  вжито заходів з виявлення та розшуку активів осіб, які, за даними правоохоронців, брали участь у створенні та облаштуванні на тимчасово окупованих територіях в південних регіонах України місць несвободи  -катівень, в яких у різні проміжки часу незаконно утримували та катували цивільне населення та військовополонених.

В результаті проведених аналітичних заходів, спеціалістами АРМА виявлено та розшукано у фігурантів кримінального провадження елітну нерухомість, транспортні засоби, об’єкти права інтелектуальної власності в сфері охорони здоров’я, корпоративні права, банківські рахунки, дороговартісна вогнепальна зброя та інші активи, про які повідомлено орган досудового розслідування, що ініціював запит.