Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи російських олігархів на понад 150 млн грн

16-02-2023

З початку повномасштабної агресії росії проти України АРМА провело рекордну за час свого існування кількість заходів з виявлення та розшуку активів, які належать фігурантам кримінальних проваджень, підсанкційним особам та забороненим в Україні політичним партіям. Особлива увага під час війни приділяється розшуку активів осіб, котрі сприяють російській агресії та підтримують посягання на територіальну цілісність нашої держави.

Зокрема, в межах опрацювання запитів Служби безпеки України Нацагентство виявило активи підсанкційних російських олігархів, що перебували на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні, в тому числі  гірничо-збагачувального комбінату.

Спільними зусиллями АРМА та СБУ встановлено майно на загальну вартість 150 млн грн та його місце розташування, яке колишні російські власники підприємств намагались незаконно «приховати», використовуючи афілійовані комерційні структури.

Заходи щодо виявлення, розшуку активів та запобігання злочину проводились спільними зусиллями працівників АРМА, СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, протягом минулого року АРМА опрацювало понад 7 тис. запитів від компетентних органів у межах кримінальних проваджень та в рамках санкційного механізму. Водночас у січні цього року Агентство отримало утричі більше звернень, ніж торік.