Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи у справі про розкрадання газу

28-08-2023

АРМА було отримано та опрацьовано запити від Бюро економічної безпеки України та Офісу Генерального прокурора у справі щодо розкрадання блакитного палива в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що фактичний керівник групи компаній організував схему несанкціонованого відбору газу в Україні, за якою перераховувались кошти на підконтрольне підприємство в значно більшому обсязі, ніж було поставлено газу.

Таким чином посадовці вчинили розкрадання коштів держави, які мали бути спрямовані на закупівлю палива для потреб громадян України, в особливо великих розмірах. У подальшому кошти виводилися на підконтрольні компанії та привласнювались.

В рамках опрацювання отриманих запитів за допомогою інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних АРМА зібрало та проаналізувало значний обсяг даних щодо фінансових операцій, бенефіціарних власників та підконтрольних осіб, а також наявності інших активів.

За результатами опрацювання отриманих відомостей, працівниками АРМА виявлено корпоративні права, кошти на банківських рахунках, житлову та нежитлову нерухомість, земельні ділянки, автомобільний, морський та річковий транспорт.

Отримані дані було направлено до правоохоронних органів, які ініцювали запити, для вжиття заходів з метою накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації.