Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано активи власника української турфірми, яка фінансує агресію рф

28-03-2023

В межах кримінального провадження, у відповідь на звернення органу досудового розслідування, АРМА проаналізовано діяльність української туристичної компанії, яка фінансувала військову агресію рф проти України.

Фахівцями Агентства встановлено  власників зазначеної компанії, які є громадянами країни-агресора, а кінцевим бенефіціарним власником - російський мільярдер.

Шляхом аналізу банківських виписок виявлено, що у 2021 році з рахунків української компанії-фігуранта перераховувались кошти на загальну суму більше 37 мільйонів доларів США на рахунки кіпрської компанії, пов’язаної із зазначеним російським олігархом.

Слід зауважити, що, згідно інформації з відкритих джерел, інші російські компанії згаданого мільярдера протягом останніх років брали участь у тендерах Міністерства оборони рф, що підтверджує пряме відношення діяльності цих підприємств із підтримкою військової агресії рф проти України.

Аналітиками АРМА зібрано інформацію щодо наявності в олігарха будинку на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим загальною площею 630,6 кв.м. та 142-метрової яхти, вартість якої оцінюється в понад 500 мільйонів доларів США.