Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Розшукано майно колаборанта, який допомагав військам рф на півдні України

11-07-2023

АРМА розшукало активи підприємця-колаборанта, який добровільно надавав матеріальну допомогу окупаційній адміністрації  та російським військам у південних регіонах України.

Зазначений громадянин є засновником восьми українських компаній, які спеціалізуються на логістиці, виробництві м’ясних продуктів, продажу продуктів харчування, електроенергії, а також громадських організацій, котрі працюють у сфері права. При цьому компанії фігуранта справи були постійними учасниками тендерів, які проводили державні та комунальні підприємства.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, підозрюваний перереєстрував свій бізнес на тимчасово окупованих територіях за російським законодавством та повністю співпрацював з окупантами, надаючи загарбникам фінансову та матеріальну підтримку.

В рамках справи щодо пособництва окупантам та допомоги державі-агресору, АРМА розшукало низку активів колаборанта, зокрема курортний готель, квартири та будинки, туристичний притулок та 4 земельні ділянки. Крім того, фахівцями Нацагентства виявлено 5 одиниць автомобільного транспорту та сільгосптехніки, а також внески до статутних капіталів підприємств.

Отриману інформацію АРМА передано правоохоронцям з метою накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації на користь держави.