Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Спільна перемога АРМА і "Укрнафта" в інтересах держави: АМКУ надав дозвіл на концентрацію корпоративних прав мережі Glusco

14-03-2024

Антимонопольний комітет України надав ПАТ "Укрнафта" дозволи на концентрацію у вигляді одержання в управління активів/корпоративних прав мережі АЗС Glusco. Це стало можливим після погодження Кабінетом Міністрів пропозиції Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передати мережу АЗС за спеціальною процедурою "Укрнафті". 

Тепер компанія має усі юридичні підстави для підписання актів приймання-передачі активів з АРМА, після чого зможе розпочати фактичне управління мережею Glusco.

Загалом "Укрнафті" в управління передаються арештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок та інших активів. 

"Це насправді перемога державних органів: АРМА, АМКУ, Уряду та державного підприємства ПАТ "Укрнафта" – в ефективному управлінні арештованих активів. Зокрема, через правовий та швидкий прозорий спосіб оформлення з усіма необхідними дозволами", - сказала Голова АРМА Олена Дума. 

"Дякуємо Кабінету міністрів України за довіру, Агентству з розшуку та менеджменту активів за конструктивну державницьку позицію та Антимонопольний комітет України за позитивне рішення. Зі свого боку запевняємо, що виправдаємо отриманий аванс довіри та не підведемо", - зазначив директор ПАТ "Укрнафта" Сергій Корецький.   

Звіти про стан роботи мережі та її результати очікуйте на офіційних ресурсах "Укрнафти". В свою чергу, АРМА, на яку покладено функцію контролю ефективності управління арештованими активами, також буде перевіряти всі відповідні фінансові показники. 

Отримана результативність від управління вже на початку цього року  закладає міцний фундамент спільної роботи і в інших кейсах.