Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Співробітники АРМА зустріли супротив під час виконання службових обов’язків у м. Одеса

19-09-2018

18 вересня 2018 року у м.Одеса  співробітники АРМА, виконуючи ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва, зробили спробу передати в управління компанії-управителю  активи в різних районах міста та області.

Ухвалами слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 25.07.2018 та від 07.08.2018 накладено арешт та визначено порядок зберігання, шляхом передачі в управління АРМА, стосовно таких речових доказів, зокрема: Одеський ЦУМ, за адресою Одеська обл., м. Одеса, вул. Пушкінська, буд. 72; готель «Чорне море» («Золотий Бугаз»), за адресою Одеська обл., Овідіопольський р., с/рада. Дальницька, «Золотий Бугаз» масив, буд. 17.

Раніше, 14 вересня 2018 року, зазначені об’єкти нерухомого майна, на виконання  ухвал суду були передані представниками ГПУ та СБУ в управління АРМА. В момент приймання-передачі активів, представники власника та адміністрація ЦУМу і готелю не чинили перешкод, надавали доступ до усіх приміщень та інформацію, всіляко сприяли виконанню вказаних вище ухвал слідчих суддів.

Проте, коли  представники АРМА та компанії-управителя  18 вересня 2018 року вдруге завітала на ці об’єкти, з метою передачі їх в управління, вони зустріли значний супротив невідомих осіб, які почали вчиняти активні дії, спрямовані на унеможливлення здійснення АРМА та управителем заходів з управління цими активами.

Факт чинення перешкод заходам з управління був відразу зафіксовано журналістами, слідчими СБУ та уповноваженими особами АРМА. Крім того, на місце подій прибула слідчо-оперативна група Національної поліції, яка належним чином зафіксувала факт перешкод управлінню АРМА.

З приводу невиконання ухвал слідчих суддів, перешкод управлінню АРМА порушено кримінальне провадження, розслідування якого забезпечуватимуть відповідні підрозділи Національної поліції.  

 

Невиконання законних вимог посадових осіб АРМА щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України.

Діяльність АРМА з управління активами була і залишається виключно в межах чинного законодавства. Станом на сьогодні судове рішення щодо активів є чинним. Жодних інших судових рішень, які б забороняли АРМА здійснення заходів з управління активами не існувало і не існує. Таким чином, зазначена Ухвала є обов’язковою до виконання відповідно до статті 129-1 Конституції України.

АРМА переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з власниками активів щодо управління ними в майбутньому.