Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Сума на депозитних рахунках АРМА становить майже 700 мільйонів гривень

07-12-2021

Станом на початок грудня 2021 року сума коштів на депозитних рахунках АРМА склала близько 694,9 мільйонів у гривневому еквіваленті.

Завдяки управлінню цими коштами з початку року на них нараховано близько 34,6 мільйона гривень відсотків. Усі зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Разом з тим, за період з січня по грудень цього року Агентство перерахувало до бюджету ще 38,6 млн грн від управління арештованими активами, які передано підприємцям для комерційного використання. Таким чином, за 11 місяців цього року завдяки управлінню майновими арештованими активами та грошовими коштами АРМА згенерувало понад 73,2 млн грн. доходів.

Нагадаємо, що депозитний портфель АРМА складається з коштів арештованих грошових активів та коштів, одержаних від продажу арештованого майна на електронних торгах. Відповідні активи розміщуються на депозитних рахунках у державному банку у гривні, євро та доларах США на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг. Це дозволяє Нацагентству збільшувати вартість активів, якими воно управляє.