Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Сума на депозитних рахунках АРМА становить понад 712 млн грн

06-06-2022

Станом на початок червня 2022 року депозитний портфель АРМА складається з понад 640 мільйонів гривень, 757,9 тисяч доларів США та понад 1,4 мільйонів євро, що разом становить більше 712 мільйонів у гривневому еквіваленті.

З початку року завдяки управлінню цими коштами на них нараховано 15,73 млн грн у вигляді відсотків. Усі зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Разом з тим, протягом січня-травня поточного року Нацагентство перерахувало до бюджету ще понад 10,0 млн грн від управління арештованими активами, які передано підприємцям для комерційного використання. Отже, за п’ять місяців 2022 року завдяки управлінню майновими арештованими активами та грошовими коштами АРМА згенерувало понад 25 млн грн доходів.

Нагадаємо, що арештовані грошові кошти та кошти, отримані від продажу арештованого майна, розміщені в банку на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг. Це дає Агентству можливість суттєво збільшувати вартість грошових активів, що перебувають в управлінні АРМА.

Також зазначимо, що минулого тижня Верховна Рада підтримала ініціативу АРМА та ухвалила законопроект №7342, яким передбачено можливість купувати військові облігації за рахунок депозитних коштів Нацагентства. Це дозволить спрямувати понад пів мільярда гривень на потреби держави в умовах воєнного стану.