Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Сума на депозитних рахунках АРМА зросла до понад 623 млн грн

16-11-2021

Станом на початок листопада 2021 року депозитний портфель АРМА складається з понад 543 млн грн, 1,4 млн дол. та 1,4 млн євро, що разом становить понад 623 мільйонів у гривневому еквіваленті.

З початку року завдяки управлінню цими коштами на них нараховано близько 31 мільйонів гривень відсотків. Усі зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Разом з тим, протягом січня по листопад поточного року Нацагентство перерахувало до бюджету ще 33 млн грн від управління арештованими активами, які передано підприємцям для комерційного використання. Отже, за 10 місяців 2021 року завдяки управлінню майновими арештованими активами та грошовими коштами АРМА згенерувало понад 64 млн грн доходів.

Варто нагадати, що арештовані грошові кошти та кошти, отримані від продажу арештованого майна, розміщені в банку на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг. Це дає Агентству можливість суттєво збільшувати вартість грошових активів, що перебувають в управлінні АРМА.