Ц
Ц
Ц
A
A
A+

ТОП-10 досягнень АРМА у 2021 році

31-12-2021

Рік, що минає, видався непростим для АРМА, однак, попри всі виклики, Агентству вдалося покращити показники своєї діяльності. 

Так, з початку 2021-го року Нацагентством: 

  1. Опрацьовано 3 135 (на 40% більше ніж протягом 2020 року) звернень від правоохоронних органів щодо розшуку активів. У результаті, розшукано частки у статутних капіталах, цінні папери, грошові кошти та фінансові зобов’язання загальною вартістю понад 13,5 мільярда у гривневому еквіваленті, а також 15 886 одиниць рухомого та нерухомого майна (за 11 місяців 2021 року).
  2. За підсумками щорічного засідання міжвідомчої міжнародної мережі з розшуку та повернення активів CARIN (об’єднує понад 50 країн світу), АРМА увійшло до ТОП-5 учасників мережі за показниками з розшуку активів.
  3. Врегульовано взаємодію між АРМА та правоохоронними органами щодо розшуку необгрунтованих активів під час розслідування кримінальних справ.
  4. Забезпечено збереження активів загальною вартістю понад 3 мільярда гривень. Відібрано управителів для низки об'єктів, зокрема для нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», комплексу «Сухолуччя», 12 річкових барж, 47 об'єктів нерухомості в Запоріжжі.
  5. Арештоване майно Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ у Львівській області, акції ПрАТ «Донецькоблгаз» успішно передано в управління державним компаніям за особливою процедурою, завдяки чому в короткі строки вдалося забезпечити населення відповідних регіонів тепло- та газопостачанням.
  6. До Державного бюджету перераховано більш ніж утричі більшу суму надходжень від управління активами, ніж протягом минулого року – майже 42 млн грн проти 13 млн грн.
  7. Сума коштів, розміщених на депозитних рахунках АРМА, зросла до рекордних понад 800 мільйонів у гривневому еквіваленті. На арештовані грошові кошти нараховано понад 35 млн грн у вигляді відсотків.
  8. Успішно реалізовано на відкритих торгах найдорожчий лот в історії АРМА - понад 3 тисячі тонн арештованої с/г продукції, ціна продажу якої перевищила 93 мільйони гривень.
  9. В управління АРМА вперше передано грошові кошти за згодою власника, що є свідченням зростання довіри власників до інституту управління арештованими активами.
  10. Розроблено низку законопроектів, спрямованих на підвищення інституційної спроможності АРМА, зокрема проект закону щодо розблокування управління частками у статутних капіталах та акціями, а також щодо реалізації принципу пріоритету кримінального арешту.