Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Участь у щорічному засіданні САRIN

29-05-2018

Представник Національного агентства взяв участь у щорічному загальному засіданні Камденської міжвідомчої мережі з питань повернення активів (САRIN), яке проходило 23-25 травня 2018 року у м. Варшава (Республіка Польща).

У ході роботи засідання учасники заслухали інформацію щодо існуючих безпечних шляхів обміну інформацією та можливості неформальних контактів для підтримки офіційних запитів щодо повернення активів, обговорили виклики, які постають перед правоохоронними органами та органами прокуратури у процесі виявлення та конфіскації злочинних активів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а також розглянули кращі практики у діяльності регіональних мереж з повернення активів.

Представник Національного агентства поінформував учасників про основні досягнення та результати практичної діяльності Агентства та подальші плани з інституційної розбудови органу, та наголосив на зацікавленості Агентства в тісному міжнародному співробітництві в рамках діяльності САRIN.

 

 

У 2017 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів авторизовано як офіційний контактний пункт України у глобальних мережах з транскордонного обміну даними про активи для цілей їх розшуку та арешту, зокрема  Камденській міжвідомчій мережі з питань повернення активів (САRIN – Camden Assets Recovery Interagency Network) – неформальній мережі представників правоохоронних органів і судових практиків, фахівців в області виявлення та розшуку активів, заморожування, арешту та їх конфіскації.

CARIN є центром кращих практик в усіх аспектах боротьби з доходами, отриманими злочинним шляхом та має на меті підвищення ефективності зусиль держав-членів у їхній діяльності, спрямованій на позбавлення злочинців незаконних доходів. Статус контактного пункту в цій мережі дозволяє здійснювати обмін інформацією з питань виявлення та розшуку активів з контактними пунктами з іноземних країн.