Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управитель арештованою лабораторією у Межигір’ї збільшив дохід від діяльності у 20 разів

24-02-2023

У січні 2023 року управитель арештованої лабораторії, яка знаходиться на території Межигір’я, завдяки використанню активу за функціональним призначенням (виконання замовлень із здійснення аналізів якості лікарських засобів) забезпечив отримання доходу у розмірі понад 600 тисяч гривень.

Для порівняння, у грудні минулого року дохід від управління даним активом становив близько 30 тис. грн, тобто управитель збільшив цей показник у 20 разів.

Нагадаємо, що у 2022 році лабораторію було передано новому управителю – ДП «Центральна лабораторія з аналізу якості лікарських засобів і медичної продукції», яке підпорядковується Державній службі України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

До 2013 року унікальна лабораторія завдяки дорогому сучасному обладнанню була інструментом для моніторингу якості і безпечності всього, що безпосередньо контактувало з тодішнім президентом – харчових продуктів, косметики, одягу, кормів для тварин на території Межигір’я і навіть пального для всіх транспортних засобів, якими користувався колишній глава держави.

Після тривалого простою лабораторія почала працювати на державу в одній із найбільш важливих сфер охорони здоров’я, котра відповідає за якість лікарських засобів на фармацевтичному ринку країни.

Наразі в Україні діють лише близько 10 подібних лабораторій, а порівнювані можливості за спектром надаваних послуг мають тільки 5 об’єктів, серед яких центральна лабораторія в Межигір’ї є найбільш потужною та відіграє провідну роль.