Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управитель «трубою Медведчука» перерахував державі понад 10 млн грн від управління активом

11-05-2023

Управитель арештованим нафтопродуктопроводом «Самара – Західний напрямок» перерахував до Державного бюджету понад 10 мільйонів гривень чистих надходжень від управління активом.

Зазначені надходження не враховують сплачених управителем податків та витрат на обслуговування й експлуатацію арештованого майна.

Крім того, за підсумками 2022 року управитель – АТ «Укртранснафта» - реалізував реверсне постачання дизельного палива українською ділянкою нафтопроводу з Угорщини в Україну в об’ємі 114 тис. тонн.

Нагадаємо, у 2021 році в управління АРМА передано частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок», яка знаходиться на території України.

Після початку повномасштабного вторгнення рф, зважаючи на неможливість відновлення експлуатації нафтопродуктопроводу в проектному напрямку перекачування нафтопродуктів з республіки білорусь, а також необхідність забезпечення обороноздатності держави для забезпечення потреб ЗСУ в умовах війни, АТ «Укртранснафта» розпочало перекачування дизельного палива в реверсному напрямку роботи з території Угорщини на територію України.

Використання трубопроводу в реверсному напрямку забезпечило можливість повноцінного управління активом, баланс на ринку нафтопродуктів, а також підвищило енергетичну незалежність держави в умовах воєнного стану.