Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управителі арештованими активами перерахували до бюджету майже 45 млн грн у вигляді податків за 2022 рік

28-03-2023

У 2022 році приватні та державні компанії, з якими АРМА уклало договори управління арештованими активами, забезпечили Державний бюджет податковими надходження на суму понад 44,8 млн грн.  

Зокрема, попри повномасштабні бойові дії та суттєве погіршення економічних умов, завдяки ефективному використанню активів у своїй господарській діяльності, управителями сплачено:

  • 17 млн грн податку з доходів фізичних осіб;
  • майже 1,5 млн грн військового збору;
  • 17,5 млн грн єдиного соціального внеску;
  • 8,8 млн грн податку на додану вартість.

Окрім цього, як раніше повідомлялося, протягом минулого року відібрані АРМА управителі витратили понад 748 млн грн на збереження економічної вартості арештованого майна (витрати на охорону та страхування активів, їх ремонт, оплату праці персоналу, забезпечення комунальними послугами тощо).

«Обсяги ресурсів, насамперед грошових, які управителі витрачають у зв’язку з господарським використанням арештованих активів, свідчать про пріоритетність  збереження вартості майна до скасування арешту або його конфіскації. Чисті надходження до бюджету від управління активами складають лише незначну частку у структурі тих коштів, які управитель спрямовує на збереження майна, сплачує у вигляді податків та отримує як винагороду за свою діяльність. Врахування цих складових дозволяє зрозуміти реальну роль АРМА та діяльності управителів у створенні позитивних економічних ефектів не лише для державного бюджету, але й для національної економіки загалом», - пояснив керівник АРМА Дмитро Жоравович.