Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управителі АРМА витратили на збереження арештованих активів понад 1,6 млрд грн за три роки – керівник АРМА

01-03-2023

Оскільки головною метою АРМА є збереження економічної вартості активів, найбільшу частину доходів, отриманих управителями від використання арештованого майна, спрямовується на утримання активів.

Про це повідомив керівник АРМА Дмитро Жоравович під час публічного звіту Голови Нацагентства за 2022 рік.

«Незважаючи на складну економічну ситуацію в умовах воєнного часу, протягом 2022 року відібрані АРМА управителі витратили понад 748 мільйонів гривень на збереження економічної вартості арештованих активів. Цей показник  є значно вищим, ніж у попередні роки. Зокрема, у 2021 році витрати складали 520,7 млн грн, роком раніше – 339,1 млн грн», - зазначив Жоравович.

За його словами, йдеться про витрати на охорону та страхування активів, їх ремонт, оплату праці персоналу, забезпечення комунальними послугами тощо. Ці видатки дозволяють підтримувати активи у належному стані та використовувати їх за функціональним призначенням під час дії арешту.

«Таким чином, лише минулого року державний бюджет зекономив 748 мільйонів гривень на збереження арештованого майна, оскільки відповідальність за арештовані активи несе держава», - наголосив очільник АРМА.

Слід зазначити, що крім зазначених витрат, управителі у минулому році перерахували державі ще понад 34 мільйони гривень у вигляді чистих надходжень від управління.