Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Управителі АРМА вклали у збереження активів майже 750 млн грн минулого року

23-02-2023

Незважаючи на складну економічну ситуацію в умовах воєнного часу, управителі активами, з якими АРМА уклало договори управління, забезпечують належне збереження економічної вартості арештованого майна.

Для досягнення цієї мети компанії-управителі протягом 2022 року витратили понад 748 мільйонів гривень.

Йдеться про витрати на охорону та страхування активів, їх ремонт, оплату праці персоналу, забезпечення комунальними послугами тощо. Ці видатки дозволяють підтримувати активи у належному стані та використовувати їх за функціональним призначенням під час дії арешту.

«Завдяки господарській діяльності управителів економічна вартість арештованих активів зберігається, а в деяких випадках навіть збільшується. Завдяки цьому держава не витрачає кошти з бюджету на утримання такого майна, це завдання повністю лягає на управителів. Тобто можна констатувати, що бюджет лише минулого року зекономив 748 мільйонів гривень на збереження арештованого майна. Водночас незалежно від рішень суду – скасування арешту з повернення власнику чи конфіскація на користь держави – збереження активів однаково забезпечує як права власників, так і інтереси держави», - пояснив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Таким чином, за словами очільника АРМА, економічний ефект діяльності АРМА включає не тільки чисті надходження, які управителі перераховують до бюджету, а насамперед вказані витрати відібраних Агентством компаній, оскільки завдяки цьому заощаджується бюджетний ресурс.