Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд підтримав пропозицію АРМА про передачу 26 облгазів в управління "Чорноморнафтогаз"

30-05-2022

Уряд погодився з пропозицією АРМА та Міненерго щодо застосування особливої процедури передачі 26 арештованих облгазів в управління державній компанії "Чорноморнафтогаз". Водночас рішенням Кабміну Міністерству енергетики та НКРЕКП було доручено вжити усіх необхідних заходів, спрямованих на недопущення ризику збою чи переривання функціонування активу, що може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій.

Враховуючи складну економічну ситуацію у зв’язку зі збройною агресією рф проти України, застосування даного механізму дозволить швидко налагодити робочі процеси, запобігти потенційним ризикам та ефективно використовувати газову інфраструктуру на користь суспільства.

«Вже вчетверте уряд погодився з АРМА і використав особливий механізм передачі в управління об’єктів критичної інфраструктури. Це дозволило зекономити дорогоцінний час, а регіональні оператори газорозподільних систем отримали від держави гарантії безперебійного функціонування» - зазначив керівник АРМА Дмитро Жоравович. 

Нагадаємо, минулого тижня за клопотанням ДБР Печерський суд Києва передав в управління АРМА арештовані корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем.

Як повідомлялось раніше, у виняткових випадках управителі для стратегічних та соціально важливих активів можуть визначатися урядом з-поміж профільних державних компаній.  Такий механізм дає змогу на законних підставах та у максимально стислі строки налагодити управління об’єктами критичної інфраструктури та гарантувати їх безперебійне функціонування.