Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд вніс зміни до Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах

20-09-2018

19 вересня 2018 року на засіданні Уряду було прийнято постанову «Про внесення змін до Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах». Відповідну постанову було розроблено АРМА з метою уникнення неоднозначного трактування положень Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах та з метою забезпечення ефективної реалізації активів за актуальними цінами.

Зокрема, документом врегульовано питання щодо строку дії звіту суб’єкта оціночної діяльності. Згідно внесених змін, строк дії звіту про оцінку становить не більше як шість місяців з дати її проведення.

АРМА надається право у будь-який час припинити електронні торги та зняти актив з реалізації у разі припинення дії визначеної законом підстави для реалізації активу або виявлення обставин, що перешкоджають реалізації активу відповідно до Порядку. У разі припинення електронних торгів та зняття активу з реалізації електронні торги визнаються такими, що не відбулися.

У разі коли дія підстав (обставин), що спричинили припинення електронних торгів та зняття активу з реалізації, припиняється, зазначений актив передається АРМА для реалізації на перших електронних торгах відповідно до пункту 12 Порядку.

Також врегульовано дату відліку підготовки до проведення повторних електронних торгів – з дня, що настає за днем отримання організатором звіту про оцінку.

Постанова Уряду набуде  чинності з дня опублікування.