Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Уряд затвердив Положення про міжвідомчу комісію з питань реалізації активів та її склад

11-10-2017

Кабінет Міністрів України затвердив Положення про міжвідомчу комісію з питань реалізації активів та її склад. Відповідну постанову, яку Національне агентство розробило на підставі статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», ухвалено сьогодні, 11 жовтня, на засіданні Уряду.

Згідно документу, Міжвідомча комісія з питань реалізації активів (далі – Комісія) є постійно діючим допоміжним колегіальним органом при Національному агентстві. Основне завдання Комісії –  розгляд та вирішення питання про погодження рішень Національного агентства про реалізацію активів вартістю понад 10 тисяч розмірів мінімальних заробітних плат.

Комісія за результатами розгляду відповідних матеріалів приймає рішення про погодження або відмову у погодженні рішення про передачу активів для реалізації.

Також постановою Уряду затверджено посадовий склад Комісії, до якої увійшли представники центрального апарату Національного агентства, Мінекономрозвитку, Мінфіну та Мін’юсту.

Персональний склад Комісії затверджується Національним агентством.

Для забезпечення гласності та прозорості у роботі Комісії з правом дорадчого голосу у її засіданнях можуть брати участь два члени Громадської ради при Національному агентстві.

Постанова Уряду набуде  чинності з дня опублікування.