Ц
Ц
Ц
A
A
A+

УВАГА! Продовжено строки проведення конкурсу з формування персонального складу Громадської ради при Національному агентстві

20-07-2017

З метою забезпечення широкого представництва громадськості у конкурсі з формування персонального складу Громадської ради при Національному агентстві до 22 серпня 2017 року включно продовжено строк висування громадськими об’єднаннями кандидатів до складу Громадської ради при Національному агентстві та перенесено дату проведення рейтингового інтернет-голосування на 5 вересня 2017 року з 9:00 до 21:00.

Відповідний наказ голова Національного агентства підписав сьогодні, 20 липня 2017 року.

Таке рішення було прийнято з урахуванням Проміжного звіту Конкурсної комісії для підготовки проведення конкурсу з формування персонального складу Громадської ради при Національному агентстві (далі – Звіт), у зв’язку з невисокою кількістю пропозицій громадських об’єднань щодо висування кандидатів до складу Громадської ради, а також внаслідок попередньо встановленої невідповідності значної кількості одержаних документів вимогам законодавства, що унеможливило допустити навіть мінімально дозволену законодавством кількість запропонованих громадськими об’єднаннями осіб (від 9 та більше) до участі у відповідному конкурсі.

Громадські об’єднання, які подали до Національного агентства документи у період з 26 червня до 14 липня, та документи яких наразі попередньо не були визнані у Звіті такими, що відповідають встановленим вимогам, мають можливість повторно або додатково подати відповідні документи у термін до 22 серпня включно.

Громадські об’єднання, які подали до Національного агентства документи у період з 26 червня до 14 липня, та документи яких були попередньо визнані у Звіті такими, що відповідають встановленим вимогам, не потребують повторного подання відповідних документів.

Національне агентство запрошує громадські об’єднання взяти активну участь у конкурсі та забезпечити широке фахове представництво громадськості у складі Громадської ради при Національному агентстві.

Ми розглядаємо Громадську раду як ефективного партнера у формуванні та реалізації державної політики у сфері виявлення, розшуку та управління активами.

Національне агентство розраховує на відкриту, конструктивну співпрацю, яка базуватиметься на партнерських засадах з членами Громадської ради. Ми зацікавлені у співпраці з фахівцями, які допомагатимуть у розробці проектів нормативно-правових актів з виявлення, розшуку активів, управління активами та посилять експертизу працівників Національного агентства.

Склад Громадської ради визначить відкрите рейтингове інтернет-голосування. Разом з тим, Національне агентство зацікавлене у залученні до складу Громадської ради фахівців з сильною експертизою у цивільному (приватному), кримінальному, кримінальному процесуальному праві, економіці, фінансах, управлінні активами у державному та приватному секторі (особливо, управлінні т.з. «проблемними» активами), аудиті, інвестиційному банкінгу, forensic accounting, журналістських розслідуваннях.

З огляду на досвід опрацювання наразі поданих громадськими об’єднаннями документів, Національне агентство пропонує всім охочим до участі у конкурсі звернути увагу на таке.

В той час як відповідний порядок передбачає надіслання документів лише в електронній формі, надіслані документи мають свідчити про існування відповідного документу в оригіналі у тій формі, що вимагається чинним законодавством чи локальними актами громадського об’єднання для визнання такого документу чинним. До прикладу, не може вважатись текст у форматі документу редактора Microsoft Word без підписів уповноважених осіб рішенням органу управління громадського об’єднання. У зв’язку з цим та з метою уникнення непорозумінь пропонується надсилати відповідні документи згідно з раніше оприлюдненими методичними рекомендаціями на веб-сайті Національного агентства. Зокрема, рекомендується оформлені належним чином документи сканувати з оригіналу для забезпечення їх належної якості та можливості обробки.

Поряд із цим, розміщені на веб-сторінці Національного агентства документи можуть бути перевірені кандидатами та громадськими об’єднаннями на повноту та відсутність технічних помилок або недоліків (спричинених надсиланням електронних версій документів), та повторно надіслані до Національного агентства до завершення терміну подання документів, якщо певний документ з-поміж розміщених на веб-сайті не у повній мірі відповідає надісланому, або якщо на такому веб-сайті розміщені не всі надіслані громадським об’єднанням документи.

З метою забезпечення можливості усунення можливих недоліків у поданих документах, Національне агентство просить всіх охочих до участі у конкурсі розглянути можливість надіслання відповідних пакетів документів заздалегідь, принаймні, за декілька днів до закінчення строку висування кандидатів. Надіслані в останній день такого строку документи безумовно будуть розглянуті, водночас, це може унеможливити усунення недоліків у таких документах.

Детальна інформація щодо організації проведення конкурсу розміщена на веб-сайті www.arma.gov.ua Національного агентства у розділі «Організація проведення конкурсу з формування Громадської ради».

Запрошуємо взяти участь у конкурсі!