Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Увага! Зміни в оголошеннях АРМА про конкурсні відбори

26-05-2022

З початку збройної агресії рф проти України ворог цілеспрямовано завдає нищівних ударів по об’єктах критичної інфраструктури та суб’єктах господарювання на всій території нашої держави.

Внаслідок ракетних, авіаційних та артилерійських ударів зруйновано низку нафтобаз, промислових підприємств, фермерських господарств, аеропортів, транспортних вузлів автомобільного і залізничного сполучення та іншого майна.

Інформацію про вказані об’єкти, зокрема про їх точне місцезнаходження, окупанти отримують у тому числі шляхом збору та обробки інформації з відкритих джерел (технології OSINT).

Водночас в управління АРМА постійно передаються арештовані підприємства та інші активи, що мають вагоме значення для національної економіки. З метою забезпечення відкритості та прозорості в політиці управління такими об’єктами Агентство проводить публічні конкурсні відбори для управителів активами, реалізаторів арештованого майна, а також професійних суб’єктів оціночної діяльності. Оголошення про відповідні конкурси систематично публікуються на офіційному вебсайті АРМА та містять, серед іншого, інформацію про фактичні адреси арештованого рухомого та нерухомого майна.

Крім того, на вебсайті АРМА постійно оновлюється інформація про актуальних управителів активами, серед яких низка відомих українських компаній, із зазначенням юридичних адрес та кодів ЄДРПОУ.

Відтак, Національним агентством на підставі звернення правоохоронних органів прийнято рішення тимчасово, до завершення в Україні воєнного стану, обмежити публічний доступ до інформації про точне місцезнаходження арештованих активів у оголошеннях про конкурсні відбори, а також про юридичні адреси управителів активами на офіційному вебсайті АРМА.

Відтепер в оголошеннях буде зазначено лише регіон перебування активу, тоді як дізнатися повну адресу розташування об’єкту та іншу додаткову інформацію про актив потенційні управителі зможуть, звернувшись до АРМА у порядку, вказаному в конкурсних оголошеннях.