Ц
Ц
Ц
A
A
A+

В АРМА обговорили списання арештованих коштів з рахунків підсанкційних осіб

01-09-2023

Сьогодні 1 вересня 2023 року за ініціативи АРМА відбулась онлайн-нарада за участю представників Національного банку України та Ради національної безпеки і оборони України.

Учасники зустрічі обговорили тему списання арештованих коштів з рахунків підсанкційної особи. 

А саме:

1.  Перерахування арештованих коштів санкційної особи на рахунки АРМА, відкриті в державному банку;

2.  Порядок дій АРМА у разі находження винесеного у межах наданих законом повноважень рішення прокурора або судового рішення, що набрало законної сили, яким скасовано арешт розміщених на рахунках АРМА коштів санкційних осіб? 

За підсумками наради були запропоновані наступні рішення:

1.  Внести зміни до ЗУ «Про санкції» з метою врегулювання питання щодо перерахунку коштів санкційних осіб у разі находження винесеного у межах наданих законом повноважень рішення прокурора або судового рішення, що набрало законної сили, яким скасовано арешт розміщених на рахунках АРМА коштів 

2.  У разі скасування арешту розміщених на рахунках АРМА коштів санкційних осіб інформувати НБУ та РНБО щодо дій Агентства.

Нагадаємо, що АРМА докладає максимальних зусиль з налагодження продуктивної комунікації з усіма стейкхолдерами для ефективного управління арештованим майном та наповнення державного бюджету України.