Ц
Ц
Ц
A
A
A+

В управління АРМА передано ще 20 мільйонів гривень

15-06-2022

До АРМА надійшла ухвала суду про передачу в управління арештованих коштів у розмірі близько 20 мільйонів гривень.

Йдеться про кошти на банківських рахунках білоруської енергетичної компанії, арешт яких ініціювала СБУ. Крім того, арештовано також корпоративні права відповідного суб’єкта господарювання на території України.

Як повідомляє Служба безпеки, компанія експортувала до України паливо, закуповуючи сировину в рф та сплачуючи податки як в білорусі, так і в росії. У такий спосіб відбувалося фінансування агресії російської федерації проти нашої держави.

Відтак, завдяки новому поповненню депозитний портфель АРМА збільшився до понад 730 мільйонів у гривневому еквіваленті.

«Збільшення сум на наших депозитних рахунках сьогодні важливе з огляду на те, що віднедавна АРМА отримало можливість купувати на арештовані гроші військові облігації. Тож чим більше коштів нам передають в управління, тим більше ми фактично можемо підтримати державний бюджет в умовах воєнного стану. Дякую правоохоронним органам, які це розуміють, і не просто блокують кошти накладенням арешту, а звертаються до суду щодо передачі їх Агентству» - наголосив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Раніше АРМА повідомляло про ухвалення парламентом законопроекту, який передбачає можливість купівлі Нацагентством військових облігацій за рахунок не більш як 80% від коштів, розміщених на депозитному рахунку АРМА у державному банку у національній валюті. Мова йде про понад пів мільярда гривень, які можуть бути спрямовані у тому числі на фінансування потреб армії та режиму воєнного стану загалом.