Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Вчинення супротиву співробітникам Національного агентства

23-01-2018

Сьогодні, 23 січня 2018 року, співробітники Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство), виконуючи ухвалу Печерського суду, зробили спробу прийняти в управління квартиру в одному з житлових комплексів міста Києва.

Відповідно до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно власником квартири є ТОВ «Компанія з управління активами Ексельсіор».

Квартира передана в управління Національному агентству ухвалою Печерського районного суду міста Києва.

Національному агентству передано в управління квартиру 32 (реєстраційний номер 32270199) площею 200,8 кв.м. за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, будинок 27 Б.

Згідно зі статтею 129-1 Конституції України, судове рішення є обов’язковим до виконання.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» (далі – Закон) управління нерухомим майном здійснюється Національним агентством шляхом його реалізації або передачі в управління на підставі договору Управителю – юридичній особі, визначеній на конкурсних засадах у порядку, встановленому законодавством про державні (публічні) закупівлі. Пунктом четвертим частиною першою статтею 9 Закону передбачено, що Національне агентство виконує такі функції як організація здійснення заходів, пов’язаних з управлінням активами.

Зокрема, 05 січня 2018 року між Національним агентством та Товариством з обмеженою відповідальністю «БІЗНЕС-ЦЕНТР НАВІГАТОР» (код ЄДРПОУ 35121843) (далі – Управитель) укладено Договір управління активами № 21 від  05 січня 2018 року, відповідно до якого Національним агентством квартиру передано Управителю. В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 05 січня 2018 року здійснено реєстрацію Управителем іншого речового права на квартиру – управління майном. 

Наразі  невідомі особи, порушуючи Ухвалу суду та вимоги Закону, чинять перешкоди та супротив представникам Національного агентства  та Головної військової прокуратури щодо виконання Ухвали суду та передачі квартири в управління Національному агентству.

Невиконання законних вимог посадових осіб Національного агентства щодо усунення порушень законодавства у сфері управління активами є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 188-48 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню є злочином відповідно до статті 382 Кримінального кодексу України.