Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Виклики та очікувані результати: в АРМА відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

24-05-2024

Сьогодні, 24 травня, вперше з моменту створення Агентства з розшуку та менеджменту активів Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики провів на території Нацагентства виїзне засідання.

Команда Нацагентства на чолі з Головою АРМА Оленою Думою презентувала народним депутатам України – членам Комітету результати своєї діяльності та розповіла про перезавантаження роботи Агентства за останні 11 місяців.   

Загалом, під час засідання було обговорено питання щодо ефективності діяльності Агентства із переданими в управління активами та розробленого АРМА унікального порядку проведення конкурсного відбору управителів активами з використанням електронної системи закупівель ДП "Prozorro".

Фокус уваги народних депутатів був спрямований на ефективності управління арештованим майном, яке наразі перебуває в АРМА. Вони також звернули увагу на важливості співпраці Комітету та АРМА для зменшення корупційних ризиків у сфері управління таким майном.

Крім того, АРМА ознайомило народних депутатів про ефективність роботи відомства в напрямку управління грошовими коштами. Так, за неповні 5 місяців 2024 року Нацагентство забезпечило:

  • Надходження до державного бюджету від управління арештованими активами  - 184 млн грн, в тому числі більше 15 млн грн сплачено до бюджету в якості митних платежів від реалізації арештованих активів, вперше за весь період діяльності АРМА
  • Реалізацію арештованих активів на Прозорро.Продажі в рамках нового порядку на 87,7 млн грн
  • Придбання Військових облігацій на 4,1 млрд грн. Отриманий дохід від них - 507,5 млн гривень 

Також, на засіданні було обговорено питання законодавчих ініціатив, які наразі необхідно впроваджувати для вдосконалення ефективності відомства. Нові законодавчі інструменти мають надати АРМА більші повноваження в частині розшуку та менеджменту майна, що має значно збільшити надходження до державного бюджету України. 

Подальші питання щодо організації роботи Нацагентства та профільного Комітету ВРУ обговорюватимуться в робочому порядку.