Ц
Ц
Ц
A
A
A+

"Вінницяпобутхім" - приклад продуктивного управління арештованим майном

12-09-2023

У вівторок 12 вересня 2023 Голова АРМА Олена Дума зустрілась з представниками ТОВ "Крайтекс-сервіс", управителем заводу "Вінницяпобутхім".

Керуючи арештованим майном, компанія продемонструвала високі результати: 25 серпня управитель здійснив перший платіж та перерахував до державного бюджету 7,1 млн грн. Крім того, компанія погасила заборгованість за комунальні послуги.

Втім, під час зустрічі "Крайтекс-сервіс" заявив про ускладнення менеджменту заводом через законодавчу вимогу синхронізовувати свої дії з власником арештованого майна. Скасувати вимогу погоджувати дії з управління покликаний проєкт закону №6233. Агентство домоглось реєстрації у парламенті цього законопроєкту ще 29 жовтня 2021 року. Позаяк документ не ухвалювався, у 2023 році АРМА почергово звернулось до Голови ВРУ Р. Стефанчука та Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля з проханням невідкладно розглянути згаданий законопроєкт, який розблокує управління корправами на великі компанії та миттєво збільшить надходження до державної скарбниці, що однозначно позначиться на обороноздатності країни. Крім того, АРМА переконане, що незабаром парламент ухвалить проєкт закону №6233, і управителі нарешті зможуть запустити процес продуктивного управління ворожим майном. Відповідно, "Крайтекс-сервіс" стане взірцевим прикладом менеджменту, що генерує надходження до державного бюджету, що зростають. 

Крім того, управитель заявив про складності у роботі з банківськими установами через російське коріння заводу "Вінницяпобутхім". Реагуючи на цей сигнал, АРМА планує ініціювати зміни до відповідних постанов КМУ та НБУ.

Наостанок, під час зустрічі Голова АРМА Олена Дума повідомила, що державний орган наполягатиме на підписанні додаткової угоди з управителем заводу для збільшення відрахувань до державного бюджету.