Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Виступ Еміра Башича - Директора Федерального Агентства з управління арештованим майном Федерації Боснія і Герцеговина на щорічному звіті АРМА за 2023 рік

27-03-2024

 

Шановна пані Голово АРМА та шановні гості!

Перш за все, висловлюю щиру подяку за люб'язне запрошення та теплу гостинність, надану мені та моїм колегам. Незважаючи на складні обставини, позначені агресією проти вашого народу та щоденними випробуваннями, які переживає це прекрасне місто, я хочу підкреслити глибоке відчуття безпеки та комфорту, яке ми відчуваємо тут, у Києві.

Хоча наша країна не може похвалитися розмірами чи майном, подібним до України чи АРМА, важливість наших зусиль є дзеркальним відображенням ваших. У рамках FAZUOl (Агентства з управління арештованим майном) ми невтомно боремося з корупцією та організованою злочинністю - місія, яку ми виконуємо вже сім років. За цей час ми проконтролювали 225 (двісті двадцять п'ять) судових рішень на загальну суму понад 47 (сорок сім) мільйонів Конвертованих марок. Хоч це і скромні цифри, але варто зазначити, що в Боснії та Герцеговині проживає половина населення Києва.

Наша прихильність до України є глибокою, прикладом чого є наш нещодавній жест надання одного з наших найцінніших активів - готелю - українським біженцям з благословення Уряду Федерації Боснії і Герцеговини.
Крім того, ми залишаємося непохитними у нашій підтримці боротьби Боснії і Герцеговини зі злочинністю та її шляху до європейської інтеграції, дотримуючись принципів професіоналізму та етики, подібних до принципів вашого шановного відомства.

Я твердо переконаний, що наш сьогоднішній візит покладе початок плідному, довгостроковому партнерству між нашими відомствами, збагаченому обміном міжнародним досвідом і кращими практиками.

Під час сьогоднішньої презентації ми були натхненні видатними досягненнями вашого Агентства під вмілим керівництвом пані Олени Думи. Багато з представлених стратегій управління конфіскованими активами є перспективними для впровадження в Боснії і Герцеговині, і ми з нетерпінням чекаємо на подальше вивчення цих шляхів.

На завершення я висловлюю свої найкращі побажання подальших успіхів у ваших починаннях. Нехай наші країни і наші відомства зміцнюють зв'язки і піднімають співпрацю на нові висоти.

Нехай наші колективні зусилля слугують маяком, демонструючи, що корупції немає місця у формуванні нашого майбутнього, і що наша спільна прихильність до доброчесності та справедливості залишиться у спадок для наступних поколінь.