Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Віталій Сигидин обговорив проблеми Одеського НПЗ з губернатором Одещини

02-07-2021

Очільник АРМА Віталій Сигидин та керівник Південного МТУ АРМА Артур Добросердов провели робочу зустріч з головою Одеської облдержадміністрації Сергієм Гриневецьким.

Посадовці обговорили шляхи співпраці у сфері ефективного збереження активів, які передані в управління АРМА на території Одеської області. Віталій Сигидин наголосив, що зберегти арештовані об’єкти до  вироку суду можливо лише шляхом координації зусиль державних органів, кожен з яких у межах своєї зони відповідальності може сприяти ефективному управлінню активами.

Особливу увагу під час діалогу приділено питанню відновлення діяльності Одеського нафтопереробного заводу, який нещодавно передано в управління АРМА, та безпосередньо питанню забезпечення його схоронності.

Як відомо, Одеський НПЗ є четвертим за потужністю українським нафтопереробним заводом та стратегічно важливим об'єктом для економіки держави, який вже багато років не експлуатується.

Наразі спеціалістами Південного МТУ АРМА вживаються всі необхідні заходи задля проведення якісного огляду об’єкта для здійснення подальшої передачі управителю, якого за результатом відкритого конкурсу обиратиме Тендерний комітет АРМА.

До огляду активу представниками територіального управління АРМА залучено низку спеціалістів практичної та наукової сфер нафтопереробної діяльності, в тому числі за сприянням Одеської облдержадміністрації, які можуть надати експертну оцінку щодо технічного стану потужностей заводу.

З метою забезпечення схоронності активу Південне МТУ АРМА звернулося до правоохоронних органів із проханням вжити додаткових заходів забезпечення громадської безпеки і охорони Одеського НПЗ, адже наразі об’єкт потерпає від численних фактів розкрадання електромереж та іншого майна.

Понад те, подібний випадок було зафіксовано безпосередньо під час відвідування об’єкту керівником АРМА. Особу-порушника затримали та передали співробітникам Національної поліції України.

У підсумку, учасники зустрічі наголосили, що відновлення діяльності Одеського НПЗ є пріоритетним завданням не лише для Одеського регіону, а й для держави та, зокрема, розвитку нафтової промисловості України.