Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Віталій Сигидин взяв участь у зустрічі очільників антикорупційних відомств з представниками Європейської Комісії

03-03-2020

3 березня т.в.о. Голови АРМА Віталій Сигидин зустрівся з Генеральним Директором Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС (DG NEAR) Крістіаном Даніельсоном та Головою Групи ЄК з підтримки України (SGUA) Пітером Вагнером. У зустрічі взяли участь представники НАБУ, НАЗК, САП, ВАКС.

Під час зустрічі  Віталій Сигидин поінформував європейських колег про інституційний розвиток АРМА з моменту створення та основні досягнення, які відбулися за три роки діяльності Агентства.  

Зокрема, було наведено статистичні дані щодо розшуканих активів, поінформовано про механізми міжвідомчого та транскордонного співробітництва, а також приділено особливу увагу питанню управління арештованими активами.

«Станом на початок 2020 року в управлінні АРМА знаходяться понад 1600 активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні. Загальна сума оцінених активів в управлінні АРМА перевищує 3,5 млрд грн. У 2019 році реалізовано активів на суму більше 169 млн грн. За 2017-2019 роки від управління арештованими активами забезпечено перерахування близько 20,6 млн грн. надходжень до Державного бюджету України», – повідомив Віталій Сигидин.

Також т.в.о. Голови АРМА розповів про стан впровадження в роботу Єдиного державного реєстру арештованих активів, зазначивши, що станом на лютий 2020 року Реєстр працює в режимі дослідної експлуатації, здійснюються заходи з внесення інформації, визначеної Спеціальним законом та забезпечення доступу до неї через офіційний вебсайт АРМА.

Сьогоднішня зустріч дала можливість обговорити з представниками ЄС законодавчі ініціативи АРМА, виклики, які постають перед відомством, шляхи їх подолання та подальші напрямки співпраці з Європейським Союзом у сфері. 

Віталій Сигидин висловив вдячність за підтримку зі сторони проєкту EUACI та Платформи установ ЄС з повернення активів.

Довідково

Європейська Комісія через такі механізми як DG NEAR та SGUA  підтримує політичні, економічні та правові реформи, необхідні для України.