Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Вперше з моменту створення АРМА було підписано Меморандум про партнерство та співробітництво з іноземними партнерами

08-03-2024

У четвер, 7 березня, в режимі відеоконференції відбулася офіційна церемонія підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво між Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) та Бюро з пошуку та повернення активів Республіки Мальта (АРБ).

Олена Дума виступила з вітальним словом та зазначила, що це перший Меморандум про співпрацю та партнерство з іноземними партнерами за вісім років існування АРМА. Ця угода стане основою та стійкою платформою для подальших ініціатив та посилить взаємодію та співпрацю між українськими та мальтійськими установами.

Ентоні Севаста, директор Бюро з пошуку та повернення активів Республіки Мальта, відзначив ефективну роботу обох установ, зважаючи на те, що Меморандум було розроблено, погоджено та підписано у відносно короткі строки. Пан Севаста підкреслив важливість угоди в контексті посилення комунікації, обміну досвідом, підготовки та навчання співробітників АРМА та АРБ для більш ефективного досягнення спільних цілей.

Голова Наглядової Ради Бюро з пошуку та повернення активів Республіки Мальта, почесний суддя Джозеф Д. Каміллері також підкреслив важливість Меморандуму не лише для обох агентств у відповідних сферах діяльності, а й для обох країн загалом.

Після підписання угоди Заступник Голови з питань Європейської Інтеграції АРМА Грігол Катамадзе запропонував активізувати спільну роботу з пошуку та розшуку активів за кордоном.

Після підписання Меморандуму про партнерство та співробітництво сторони подякували та запросили одна одну здійснити робочі візити до обох країн.