Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Яхта В. Медведчука Royal Romance відпливла для підтвердження плавучості та роботи двигунів, - АРМА

25-01-2024

У зв’язку із появою у ЗМІ інформації про відплиття арештованої яхти В. Медведчука Royal Romance з місця постійного перебування Агентство з розшуку та менеджменту активів заявляє про наступне.

АРМА перебуває у постійній комунікації з хорватськими органами державної влади - Міністерством моря, транспорту та інфраструктури; Міністерством юстиції та портом м. Трогір, Міністерством закордонних справ, Посольством України в Хорватії та Посольством Хорватії в Україні.

Згідно з отриманими Нацагентством документами, суперяхта весь час перебуває у пункті дислокації, біля причалу верфі Adria Docks у м. Трогір.

За повідомленням Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія, яхта Royal Romance 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулось за рішенням Окружного суду м.Спліт (Хорватія). Для забезпечення законності під час технічної перевірки спостереження здійснюється Капітаном порту за участі поліцейських Хорватії.

Згідно з профільним сайтом Marintraffic.com, підтверджено відхід яхти о 10:35 та прихід о 12:47 (UTC +1).

 

Підпис: Лист Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія про проведення технічного тестування яхти Royal Romance

Крім того, Державним секретарем Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватія - Керівником міжвідомчої робочої групи з питань підтримки України Франо Матушічем повідомлено про ухвалення Окружним судом м. Спліт рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу. Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує.

Крім того, АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу для проведення якісної реалізації.

Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном.  

Нагадаємо, 14 листопада 2023 року за ініціативи АРМА Кабінетом Міністрів України вдосконалено процедуру реалізації арештованих активів та впроваджено можливість їх продажу за кордоном. Внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном. Ініційовані АРМА норми відкрили можливість розпочати процедури щодо здійснення продажу 92-метрової яхти Royal Romance, що належить сім'ї Віктора Медведчука та знаходиться у Хорватії.