Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Як збільшення конкурсних відборів управителів впливає на доходи бюджету? Інфографіка

10-06-2021

Поступове збільшення кількості конкурсних відборів управителів протягом 2020 – 5 місяців 2021 рр. позитивно вплинуло на зростання надходжень до державного бюджету від управління арештованими активами.

Так, протягом січня-травня цього року кількість оголошених конкурсів для управителів активами зросла на понад 40% у порівнянні з першим півріччям минулого року. Відповідно, доходи бюджету за цей час виросли з 4,22 млн грн до 15,39 млн грн або на 264%.

Як повідомлялося, у 2020 році АРМА передало бізнесу для комерційного використання активи загальною вартістю близько 1,8 млрд грн. Загалом станом на кінець минулого року відібрані АРМА управителі забезпечували збереження арештованих активів на 3,3 млрд грн.

Водночас для збереження арештованих активів у першому кварталі цього року відібрані АРМА компанії-управителі витратили 58,6 мільйона гривень. Йдеться, зокрема, про ремонти для відновлення активів, їх модернізацію, страхування та обслуговування. Крім того, частину зазначеної суми підприємці сплатили до бюджету в якості податків та зборів.