Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Якість персоналу – ключова умова ефективної роботи Національного агентства

23-11-2017

Метою формування команди Національного агентства є зосередження в колективі фахівців з різних напрямів діяльності у сфері права, фінансів, менеджменту та інформаційних технологій. Робота в агентстві відкриває перспективи професійного зростання для кожного співробітника. Наш орієнтир – це робота на результат, якого очікує суспільство та потребує держава.

Оскільки Національне агентство за змістом, обсягом функцій і правовим статусом не має аналогів у системі органів державної влади в Україні та створено за аналогом установ з повернення та управління активами, які успішно функціонують у державах-членах ЄС та інших актів права ЄС, ми відповідально та ретельно підходимо до оцінки рівня кваліфікації, професійних знань і навичок кандидатів, що безпосередньо пов’язано з процесом формування апарату Національного агентства. Про це повідомила начальник відділу персоналу Тетяна Рудяк.

З березня 2017 року інтенсивно відбувається процес формування апарату Національного агентства. Кожен працівник Національного агентства – цінний актив, завдяки якому відбувається процес становлення органу для виконання покладених на нього функцій і завдань. Якість персоналу – це одна з передумов досягнення цілей, які стоять перед Національним агентством.

Конкурси до Національного агентства проводяться із дотриманням законодавства про державну службу та дотримання принципів довіри суспільства (громадськості), прозорості, доброчесності, ефективного і справедливого процесу відбору. З метою забезпечення відбору найбільш професійних та достойних кандидатів також залучаються до роботи конкурсної комісії експерти у відповідних сферах.

Співбесіди, що проводяться за профілем майбутньої роботи, мають на меті виявити ступінь фахової підготовки, розуміння сутності посадових функцій, навички комунікації, досвід роботи. Береться до уваги також рівень володіння іноземними мовами.

Оцінювання кандидатів відбувається за критеріями знання та розуміння чинного законодавства України, яке регламентує діяльність Національного агентства, нормативно-правової бази у сфері виявлення, розшуку та управління активами, вмінні логічно й обґрунтовано викласти думку.

Станом на сьогодні вже проведено 11 конкурсів на зайняття 77 вакантних посад державної служби, в яких виявили бажання взяти участь 1040 осіб, з них 631 особи взяли участь у конкурсному доборі та більше 40 осіб призначено за результатами конкурсного добору.

Аналіз проведених конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби Національного агентства свідчить, що сучасний стан кадрового потенціалу, з урахуванням специфіки діяльності Національного агентства, не відповідає вимогам сьогодення і тому процес формування персоналу апарату Національного агентства є тривалим.

Саме низький рівень підготовки кандидатів, нерозуміння функцій, стратегічних цілей та напрямків роботи Національного агентства є основною перешкодою для відбору їх на посади державної служби до Національного агентства.

Національне агентство, реалізуючи політики у сфері виявлення, розшуку та  управління активами покладається на молодих, енергійних та кваліфікованих працівників, які компетентно, об’єктивно і неупереджено виконують посадові обов’язки, застосовують спеціальні знання, вміння та навички.

Наразі сформовано лише половина штату Національного агентства, тому найближчим часом буде оголошено наступні конкурси на зайняття вакантних посад Національного агентства і ми в очікуванні високопрофесійних кандидатів, які дійсно можуть продемонструвати знання, вміння, навички та спроможність бути ефективними державними службовцями.