Ц
Ц
Ц
A
A
A+

З початку року АРМА опрацювало майже 6 тисяч звернень щодо розшуку активів

10-05-2023

Упродовж квітня цього року до АРМА надійшло 1923 звернення від правоохоронних органів щодо виявлення та розшуку активів у рамках кримінальних проваджень, а також запитів від Міністерства юстиції України щодо активів підсанкційних осіб.

Зокрема, найбільше звернень Нацагентство отримало від Міністерства юстиції – 1534, які надійшли у рамках розшуку та виявлення активів підсанкційних осіб. У межах кримінальних проваджень отримано звернень від Національної поліції – 215, Cлужби безпеки України – 84, органів прокуратури – 35, Бюро економічної безпеки – 24, Державного бюро розслідувань – 22, Національного антикорупційного бюро – 5, іноземних юрисдикцій та міжнародних інституцій – 4.

Загалом за 4 місяці 2023 року АРМА вже опрацьовано 5 981 звернення та запитів щодо розшуку активів як в Україні, так і за кордоном (для порівняння – протягом усього 2022 року  опрацьовано 7086 звернень).

За результатами опрацювання звернень, у квітні 2023 року розшукано частки у статутних капіталах та грошові кошти загальною вартістю 320 млн у гривневому еквіваленті.

Також Національним агентством розшукано 920 земельних ділянок, 328 об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, 325 транспортних засобів, 84 майнових прав інтелектуальної власності, 42 одиниці іншого майна (товарів) та 24 одиниці с/г техніки з комплектуючими. Всього відомство розшукало понад 1,7 тисяч одиниць майна.

Нагадаємо, що активи та майно, розшукані у кримінальних справах, можуть у подальшому бути арештовані, передані в управління АРМА та конфісковані. Водночас активи та майно, які розшукуються АРМА за запитами Мін’юсту відповідно до Закону України «Про санкції», можуть бути стягнуті на користь держави за рішенням ВАКС.