Ц
Ц
Ц
A
A
A+

За 9 місяців 2021 року АРМА збільшило надходження до бюджету на 250%

08-10-2021

Протягом січня-вересня 2021 року чисті надходження до Державного бюджету від комерційної діяльності управителів арештованими активами склали 28,6 млн грн. У порівнянні з показниками минулого року зростання становить +250%.

Крім того, лише за вересень цього року держава отримала понад 3,3 млн грн.

Водночас за весь період діяльності Нацагентства, з жовтня 2017 року,  до бюджету надійшло 64,2 млн грн чистих доходів від управління активами. Таким чином, лише за 9 місяців цього року бюджет отримав майже половину коштів, перерахованих управителями за 4 роки.

Варто наголосити, що вказані кошти є надходженнями лише від одного способу управління активами, які здійснює АРМА. До зазначених сум не входять кошти від реалізованого на торгах майна та передані Агентству арештовані кошти, розміщені на банківських рахунках. Також вказані надходження не враховують витрат, які управителі здійснюють для відновлення і покращення активів. Ці витрати, як правило, суттєво перевищують суми доходів до бюджету та дозволяють не лише зберігати арештоване майно, але й генерувати прибутки для держави від його комерційного використання.