Ц
Ц
Ц
A
A
A+

За півроку АРМА передало в управління бізнесу активи на 1 млрд гривень

09-08-2021

Протягом першого півріччя 2021 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) успішно передало в комерційне користування українському бізнесу арештовані активи сукупною вартістю близько 1 мільярда гривень.

При цьому загалом, за 2020 – перше півріччя 2021 року, вартість переданих в управління арештованих активів сягнула майже 3 млрд грн.

Для відбору професійних управителів для активів з січня по липень 2021 року АРМА оголосило 167 публічних конкурсів. Серед обраних за півріччя управителів - 10 великих компаній, які отримали в тимчасове користування, зокрема, нафтопродуктопровід «Самара-Західний напрямок» (управитель АТ «Укртранснафта»), готельно-ресторанний комплекс «Сухолуччя»  (ТОВ «7 днів), 12 річкових барж (ПрАТ «Українське дунайське пароплавство»), 47 об’єктів нерухомості в Запоріжжі (ТОВ «Торенерджі груп») та ін. Завдяки управлінню цими активами АРМА зберігає позитивну динаміку надходжень до Державного бюджету.

Слід зазначити, що держава не витрачає кошти на проведення оцінки арештованих активів перед передачею їх в управління, відповідні витрати здійснюються за рахунок відібраних переможців конкурсів. Крім того, починаючи з минулого року, АРМА запровадило практику незалежного рецензування звітів про оцінку, що дає змогу встановити більш об’єктивну вартість арештованих активів.