Ц
Ц
Ц
A
A
A+

За півроку на арештовані кошти нараховано майже 19 млн грн відсотків

13-07-2022

Станом на початок липня за шість місяців 2022 року на кошти, розміщені на депозитних рахунках АРМА у державному банку, нараховано відсотки  у сумі понад 18,78 млн грн, 1,8 тис. дол. США та 0,38 тис. євро, що у гривневому еквіваленті становить майже 19 мільйонів. Зокрема, лише у червні 2022 року сума нарахованих процентів склала у гривневому еквіваленті понад 3,12 млн грн.

Наразі загальна сума на депозитних рахунках Нацагентства становить понад 700 мільйонів гривень.

Варто нагадати, що арештовані грошові кошти та кошти, отримані від продажу арештованого майна, розміщені в банку на умовах, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг. Це дає Агентству можливість суттєво збільшувати вартість грошових активів, що перебувають в управлінні АРМА.

Усі зазначені кошти є потенційним доходом держави, який буде перераховано до держбюджету у разі судових вироків про конфіскацію.

Також зазначимо, що Верховна Рада наділила АРМА правом купувати за рахунок грошових коштів, розміщених на відповідних депозитних рахунках, військові облігації внутрішньої державної позики. Це дозволить спрямувати понад пів мільярда гривень на потреби держави в умовах воєнного стану, зокрема на фінансування Збройних сил України.