Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Запрошення до співпраці щодо управління офісними приміщеннями

20-03-2018

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство) запрошує потенційних управителів взяти участь у відборі осіб, які можуть надавати послуги управління арештованими активами, переданими в управління Національному агентству на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва від 28 вересня 2017 року у справі № 757/53395/17-к, належних на праві власності товариству з обмеженою відповідальністю «ЮНІСОН ГРУП» та розташованих за адресою: м. Київ, площа Спортивна 1А, зокрема:

- нежиле приміщення з №1 по №7 (групи приміщень №93) на 31 поверсі торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення (літера «В») загальною площею 1560.7 кв.м.;

- нежиле приміщення з №1 по №7 (групи приміщень №95) на 32 поверсі торговельно-офісного комплексу з об'єктами громадського призначення (літера «В») загальною площею 1560.3 кв.м.;

- нежиле приміщення з №1 по №7 (групи приміщень  №97) на 33 поверсі торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення (літера «В») загальною площею 1339.9 кв.м.

Правові та організаційні засади передачі Національним агентством активів в управління за договором регулюються статтею 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» (далі – Закон), згідно з якою управління активами здійснюється на підставі договору, укладеного відповідно до глави 70 Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, визначених цим Законом.

Управління активами, відповідно до частини третьої статті 21 Закону, здійснюється на умовах ефективності, а також збереження та збільшення їх вартості. Управитель має право на плату (винагороду), а також на відшкодування необхідних витрат, зроблених ним у зв’язку з управлінням активами, що відраховуються безпосередньо з доходів від використання прийнятих в управління активів. Управитель не має права відчужувати активи, прийняті ним в управління.

Дія договору про управління активами припиняється у разі скасування арешту прийнятих в управління активів або їх конфіскації, спеціальної конфіскації, іншого судового рішення про їх стягнення в дохід держави.

Відповідно до статті 22 Закону Національне агентство здійснює періодичну, але не рідше одного разу на місяць, перевірку ефективності управління арештованими активами, переданими ним в управління. Управитель зобов’язаний надавати уповноваженим особам Національного агентства доступ до прийнятих в управління активів для огляду, а також до документів щодо управління такими активами та їх використання.

Ці та інші умови управління активами зазначаються в договорі між Національним агентством та управителем.

Усім, хто бажає взяти участь у відборі осіб, які можуть надавати послуги управління вказаними арештованими активами, необхідно надати до 18:00 год. 27 березня 2018 року включно Національному агентству:

1. заяву про згоду взяти участь у відборі осіб, які можуть надавати послуги управління арештованими активами у формі зразка (додається);

2. інформацію та відомості, які свідчать про відповідність кваліфікаційним характеристикам, згідно з Додатком 1, та у формі зразка згідно з Додатком 2 (додається);

3. програму управління активами, згідно з Додатком 3 у формі зразка (додається);

4. копії документів за переліком, згідно з Додатком 4 (додається).

Зазначену вище інформацію, документи, матеріали та відомості необхідно надсилати до Національного агентства на паперових носіях на адресу Національного агентства: 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 1, а копії таких матеріалів, виготовлених шляхом сканування на електронну адресу: info@arma.gov.ua.

Звертаємо увагу на необхідність забезпечення достовірності, повноти та якості інформації, документів, матеріалів та відомостей, які будуть надсилатися до Національного агентства. Відповідно до пункту 2 частини першої статті 10 Закону Національне агентство має доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування. У зв’язку з чим, Національне агентство має можливість перевірити достовірність наданої потенційними управителями інформації, документів, матеріалів та відомостей.

За додатковою інформацією стосовно участі у відборі осіб, які можуть надавати послуги управління арештованими активами, просимо звертатися до начальника Управління з питань управління активами центрального апарату Національного агентства Галігузової Олени Федорівни за електронною адресою: o.galiguzova@arma.gov.ua.