Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА бере участь у засіданні Конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції

06-09-2022

У період з 05 по 09 вересня 2022 у Відні (Республіка Австрія) проходять  міжсесійне засідання Конференції держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції, а також Перша поновлена 13-та сесія Групи огляду імплементації Конвенції.

Україна підписала  Конвенцію ООН проти корупції у грудні 2003 року і з моменту  ратифікації міжнародного договору  бере активну участь у засіданнях конвенційних органів.

Цього року у складі української делегації участь у заходах бере заступник Голови АРМА Філіп Пронін, який є Урядовим експертом України з питань імплементації Конвенції ООН проти корупції та неодноразово долучався до моніторингу імплементації Конвенції державами-учасницями, зокрема, Республікою Хорватія.

Під час заходів учасники обговорюватимуть  питання стану імплементації Конвенції державами-учасницями, попереджувальні заходи в боротьбі з корупцією, міжнародне співробітництво та міжнародну технічну допомога. 

Крім того, окремим напрямком роботи Конференції є обговорення питань повернення активів, а саме: кращі практики, виклики та прогалини в законодавстві, способи повернення незаконних активів та доходів, отриманих від злочинної діяльності, конфіскація поза кримінальним провадженням, прямі механізми повернення активів тощо.

Участь у засіданні Конференції дає можливість розвивати рівноправні міжнародні зв’язки у сфері боротьби з корупцією та поглиблювати партнерські відносини в рамках Групи огляду імплементації Конвенції.