Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА Філіп Пронін взяв участь у зустрічі з делегацією Європейської Комісії

25-08-2021

22 серпня 2021 року заступник Голови АРМА Філіп Пронін спільно з представниками антикорупційних органів України взяв участь у зустрічі з делегацією Європейської Комісії на чолі з Виконавчим віце-президентом Європейської Комісії В. Домбровскісом.

У ході зустрічі заступник Голови АРМА поінформував представників делегації ЄК про сталий інституційний розвиток та досягнення установи за минулі роки, навів показники за ключовими напрямами діяльності, вказав на існуючі виклики в роботі, а також поділився планами АРМА на майбутнє.

Крім того, Філіп Пронін подякував представникам ЄК за допомогу, яка надається АРМА в рамках реалізації проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні".

Під час зустрічі сторони також обговорили стан розробки та подальші кроки АРМА, спрямовані на прийняття Стратегії з повернення активів. Сторони резюмували, що прийняття та належна імплементація Стратегії підвищать законодавчий та інституційний рівень національної системи виявлення, розшуку, арешту та конфіскації активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, а також впровадять дієві механізми повернення активів в Україну.

Стратегія з повернення активів та План заходів, який буде розроблено для імплементації Стратегії, сприятимуть подоланню проблем з якими Україна може зіткнутись в ході здійснення заходів з повернення злочинних активів, що в свою чергу допоможе позбавити правопорушників можливості отримувати доходи від їх злочинної діяльності, унеможливить доступ до активів з метою подальшого фінансування протиправної діяльності, попередить вчинення нових правопорушень.

Представники ЄК відзначили важливість зміцнення, подальшої розбудови та сталого інституційного розвитку органів, відповідальних за боротьбу з корупцією в Україні.

За результатами зустрічі сторони констатували наміри і надалі розбудовувати конструктивні взаємовідносини, ґрунтуючись на основі відкритості  та діалогу.