Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА взяв участь у VI Legal Banking Forum

06-02-2020

5 лютого у Києві відбувся VI Legal Banking Forum, спрямований на координацію зусиль у подоланні сучасних викликів, які постають перед діяльністю банківської системи.  

Оскільки одним із таких викликів є робота банків з проблемними активами, участь у панельній дискусії, присвяченій цій темі, взяв заступник Голови АРМА Філіп Пронін.

З-поміж іншого, представником Агентства були окреслені питання державної політики з  повернення активів, виведених в інші юрисдикції, та роль АРМА в системі представництва в закордонних органах. Активно обговорювалась проблема взаємодії АРМА та правоохоронних органів для відслідковування втрачених банками активів та можливості швидкого арешту таких активів. Окрема увага під час дискусії приділялася також участі Агентства у фінансових розслідуваннях та аналізу міжнародної практики у сфері замороження активів.

Під час свого виступу заступник Голови АРМА наголосив на важливості імплементації положень розробленої Агентством резолюції, яку нещодавно ухвалила Конференція держав-учасниць Конвенції ООН проти корупції – головний антикорупційний форум у світі. Він нагадав, що ключове завдання резолюції – посилення міжнародного  співробітництва у сфері повернення активів та управління замороженими, арештованими і конфіскованими активами.