Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА взяв участь в обговоренні примусового вилучення російських активів

08-08-2023

Заступник Голови АРМА Філіп Пронін взяв участь у нараді з питань обговорення проекту Указу Президента, яким затверджується рішення РНБО про примусове вилучення в Україні об’єктів права рф та її резидентів. Відповідний проект підготовлено на підставі Закону «Про основні засади вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів».

В контексті реалізації механізмів, передбачених цим Законом, представником Національного агентства було висловлено чітку позицію стосовно необхідності внесення АРМА до переліку органів, які мають право подавати до Кабміну пропозиції щодо застосування санкцій та інших економічних обмежень, шляхом внесення змін до постанови Уряду №613 від 11.07.2018 року.

Під час обговорення шляхів розшуку активів, визначених Законом, АРМА запропоновано відпрацювати зазначене питання зі Службою безпеки України.

Також представником Агентства наголошено на доцільності передачі в управління АРМА активів, примусово вилучених на підставі п.1 ч.1 ст. 4 вказаного Закону.

Філіп Пронін зазначив, що залучення Нацагентства до реалізації передбаченого Законом механізму вилучення активів країни-агресора дозволить посилити цей напрям роботи  та пришвидшити використання стягнутої російської власності в інтересах України.