Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА зустрівся з представниками консультативної групи при Офісі Генерального прокурора «Мобільні команди правосуддя»

28-02-2023

Днями у приміщенні АРМА відбулася зустріч заступника Голови АРМА Філіпа Проніна з представниками консультативної групи «Мобільні команди правосуддя», яка діє при Офісі Генерального прокурора України.

У ході зустрічі заступник керівника Нацагентства та представники консультативної групи обговорили питання інституційного розвитку АРМА, як однієї зі складових антикорупційної системи України у контексті виконання міжнародних зобов’язань щодо боротьби з корупцією.

Заступник Голови АРМА ознайомив представників консультативної групи з головними досягненнями Агентства, навів показники за ключовими напрямами діяльності, вказав на існуючі виклики в роботі, а також поділився планами АРМА на майбутнє.

Представники консультативної групи висловили своє бажання у започаткуванні співпраці з АРМА.

За результатами зустрічі сторони резюмували інтерес до розбудови конструктивних взаємовідносин, а також продовження діалогу у розширеному форматі.

Зазначимо, що консультативна група заснована у 2013 році та фінансується спільною ініціативою Великобританії, ЄС і США. Спеціалізується на розширенні спроможностей органів влади з розслідування воєнних злочинів та здійсненні нагляду за розслідуванням міжнародних злочинів. До складу контактної групи входять як міжнародні, так і українські фахівці з міжнародного права. Спеціалісти надають  консультативну допомогу та підтримку в документуванні, розслідуванні та переслідуванні тяжких міжнародних злочинів. Разом із тим, організація спеціалізується на:

  • консультуванні з найкращих міжнародних практик у сфері стандартів доказування та поводження з доказами;
  • використанні інструментів і методів аналізу відкритих джерел (OSINT) для виявлення нових подій і підтримки поточних розслідувань;
  • створення наочних матеріалів для покращення розуміння та тлумачення аналітичних висновків;
  • оцінювання потреб у підвищенні кваліфікації для виявлення прогалин у навичках і знаннях і проведення відповідних тренінгів.